I vores seneste præsentation fra efterlønsmøder kan du læse om efterlønnen fra start til slut, se eksempler på pensionsmodregning og meget mere.
Efterlønsordningen – spar sammen til en fleksibel seniortilværelse
Det er frivilligt at betale til efterlønsordningen. Men betaler du til den gennem dit arbejdsliv, sparer du sammen til en fleksibel seniortilværelse. Det betyder, at du selv har mulighed for at tilrettelægge dit arbejdsliv, som det passer dig og din situation bedst, når du når din efterlønsalder.
Har du betalt til efterlønsordningen, har du mulighed for helt at forlade arbejdsmarkedet, før du er nået din folkepensionsalder. Ønsker du stadig at arbejde, kan du enten vælge at nedtrappe din arbejdstid eller fortsætte på fuld tid.
Fortsætter du med at arbejde i 2 år efter, du har fået dit efterlønsbevis, har du mulighed for at optjene til den skattefri præmie.
Din efterløn
For at du kan modtage efterløn, kræver det, at du har indbetalt til efterlønsordningen gennem hele dit arbejdsliv. Har du gjort det, vil du, efter du har nået din efterlønsalder, få udstedt efter efterlønsbevis af din a-kasse.
Hvornår og hvor meget du kan få udbetalt i efterløn, afhænger af, hvornår du er født, om du er fuldtidsforsikret eller deltidsforsikret hos din a-kasse, og om du opfylder 2-års reglen/udskydelsesreglen.
Efterlønsbidraget er på 548 kr. pr. måned, hvis du er fuldtidsforsikret. Er du deltidsforsikret, er efterlønsbidraget 365 kr. pr. måned.