-
Hvis du har planer om at stoppe med dit studiejob og søge om dagpenge, er det vigtigt, at du fratræder, inden du afslutter din uddannelse, og inden din dagpengeret indtræder. Ellers får du som udgangspunkt en karantæne, før du kan få dagpenge. Karantænen betyder, at du ikke kan få dagpenge de første 111 timer, fra du har dagpengeret, og fra du har tilmeldt dig om ledig på jobnet.dk.
Da reglerne er komplicerede, vil vi anbefale, at du kontakter a-kassen for nærmere vejledning for at være sikker på, at du ikke er selvforskyldt ledig ved opsigelse af et studiejob.
Hvis du derimod vælger at beholder dit studiejob, har du mulighed for at få supplerende dagpenge, hvis du arbejder max. 145,53 timer om måneden (deltidsforsikrede max. 130 timer). -
Bliver du opsagt fra din stilling på dit studiejob, eller hvis din ansættelseskontrakt udløber, når du har afsluttet din uddannelse, har det ingen konsekvenser for din ret til at modtage dagpenge.
Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at du ikke accepterer et kortere opsigelsesvarsel fra din arbejdsgiver, end du er berettiget til. Det kan nemlig have betydning for din ret til dagpenge.
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har fået den rette opsigelsesvarsel, kontakt da A-kassen Frie for vejledning herom.
-
Det kan være en rigtig god ide for dig at beholde dit studiejob som færdiguddannet, indtil drømmejobbet dukker op. Dermed bevarer du din tilknytning til arbejdsmarkedet, og du har mulighed for at få en højere indkomst i forhold til alene at være på dagpenge.
Vælger du at beholde dit studiejob, når du har færdiggjort din uddannelse, kan du få supplerende dagpenge i op til 30 uger fra a-kassen, hvis du arbejder max. 145,53 timer om måneden (deltidsforsikrede max. 130 timer).Hvis du har et opsigelsesvarsel
Hvis du har et opsigelsesvarsel i din kontrakt, skal din arbejdsgiver udfylde en frigørelsesattest og dermed frasige sig et opsigelsesvarsel fra din side, så du kan stoppe fra dag til dag, hvis du bliver tilbudt et fuldtidsarbejde. Frigørelsesattesten skal sendes til a-kassen i forbindelse med, at du melder dig ledig (der er en indsendelsesfrist på fem uger).
Modtager du supplerende dagpenge, skal du stadig være aktiv jobsøgende og deltage i de møder, du bliver indkaldt til af a-kassen og dit jobcenter.
Derudover skal din arbejdsgiver frasige sig dit opsigelsesvarsel, enten som en del af din ansættelseskontrakt eller ved at underskrive en frigørelsesattest. Det skal din arbejdsgiver gøre, således at du ikke er omfattet af en opsigelsesperiode, hvis du skulle komme i job.Hvis du er løs vikar/tilkaldevikar
Hvis du er løs vikar eller ansat fra dag til dag, ophører dit ansættelsesforhold i princippet, hver gang arbejdsdagen slutter. Du behøver derfor ikke opsige dit job og vil heller ikke få karantæne, hvis du stopper med at arbejde.
Mere information
- Læs mere om supplerende dagpenge.
- Hent frigørelsesattest under "A-kassens papirblanketter/Ledighed".
Dagpenge og studiejob
Tillykke! Du er næsten færdig med din uddannelse, og du har måske haft et studiejob ved siden af. Men hvad gør du så, når du er færdig med din uddannelse? Du skal nu gøre op med dig selv, hvorvidt du har lyst til at fortsætte med dit studiejob, eller om du vil opsige det. Dit valg har betydning for din dagpengeret.