-
Vi hjælper dig i dit arbejdsliv
Når du er medlem af fagforeningen Frie, står du aldrig alene i dit arbejdsliv. Som medlem har du mulighed for at få juridisk hjælp, hvis der skulle opstå et problem på dit job.
Vi hjælper dig med at føre sager i retten, gennemgang af dine ansættelseskontrakter og meget mere.
Som en yderligere bonus får du rabatter på dine forsikringer, og du får mulighed for at deltage i spændende arrangementer og kurser. Du kan også få karrieresparring fra vores konsulenter, som sidder klar til at svare på dine spørgsmål.
Ved du, hvordan du tager dig bedst ud på de sociale medier?
Du er sikkert selv på de sociale medier, så du ved godt, hvor nemt det er at finde andre på blandt andet Facebook, LinkedIn og Instagram.
Så hvis du kan finde andre, så kan din arbejdsgiver helt sikkert også finde dig.
Det er derfor vigtigt, at du optimerer din LinkedInprofil, således at dine kompetencer og uddannelser fremgår tydeligt. Derudover skal du også tage stilling til, hvor åben dine andre sociale medier såsom Facebook og Instagram skal være. Mange arbejdsgivere kigger ansøgere igennem på de sociale medier, så derfor er det vigtigt, at dine profiler virker professionelle og seriøse.
Hos fagforeningen kan vi hjælpe dig med at optimere dine sociale medier, så de fremstår på den bedst mulige måde, nu når du skal ud og finde arbejde.
Hvem er du egentligt? Og hvad er det lige, du har at byde på?
En jobansøgning skal ikke kun indeholde dine professionelle kompetencer, men også en beskrivelse af, hvem du er som person, for faktum er, at din kommende arbejdsgiver ser lige så meget på, hvem du er som person, som hvad du har af erfaringer.
Du skriver måske i din ansøgning, at du er åben, kreativ og arbejderbedst i et højt tempo – men er det nu sandheden? Er det sådan, du er?
Hos fagforeningen kan vi sammen udarbejde en personlighedsprofil med tilhørende feedback, som du kan bruge til at gøre dine ansøgninger endnu mere personlige, og du kan anvende din personlighedsprofil til at finde de stillinger, der passer bedst til din profil.
Som en yderligere bonus kan personlighedsprofilen også bruges i dit fremadrettede arbejde, da den giver dig god indsigt i dine egne og dine omgivelsers reaktionsmønstre. På den måde kan personlighedsprofilen gøre dig til en bedre og mere opmærksom kollega.
-
Er du færdig på dit studie, og har du endnu ikke fundet et job?
Det er her, din a-kasse kan hjælpe dig. Hvis du efter endt uddannelse står uden arbejde, kan du som medlem af a-kassen få udbetalt 15.868 kr. til dig hver måned som forsørger og 13.836 kr. som ikke-forsørger, mens du er ledig.
Dette sikrer, at du kan få mad på bordet og betale din husleje og andre regninger, indtil du kommer i arbejde. Hvis du er forsørger, eller bliver arbejdsløs efter du er kommet i job, stiger satsen.
Hvis du vil have ret til at modtage dagpenge, er det vigtigt, at du bliver medlem af a-kassen allerede under din elevtid eller videregående uddannelse. På den måde har du ret til at modtage dagpenge allerede fra din første ledighedsdag. Når du ikke at melde dig ind 1 år inden din uddannelses afslutning, har du mulighed for at melde dig ind på til 14 dage efter afslutningen. Dette giver dig ret til at modtage dagpenge 1 måned efter, du er blevet færdig.
Melder du dig ind senere end 14 dage efter endt uddannelse, bortfalder dimittendvilkårene, hvilket betyder, at du skal arbejde i 1 år for at optjene retten til at modtage dagpenge.
Så skynd dig at få tilmeldt dig a-kassen allerede nu, så du er sikret, når du engang bliver færdig med din uddannelse!
Færdig på studiet og fortsættelse i studiejobbet?
Har du i løbet af din studietid haft et studiejob, kan du vælge at fortsætte med det, hvis du efter endt uddannelse endnu ikke har fundet et fuldtidsarbejde.
Hvis du vælger at fortsætte i dit studiejob, har du nemlig mulighed for at få supplerende dagpenge. Det betyder, at satsen fra a-kassen bliver justeret, alt efter hvor mange timer du arbejder på en måned. Ønsker du at modtage supplerende dagpenge, skal du dog være bevidst om, at du stadig skal søge fuldtidsarbejde og stå til fuld rådighed for arbejdsmarkedet.
Til gengæld mister du ikke din tilknytning til arbejdsmarkedet, og måske kan dit studiejob bane vejen for dit næste job.
Hvis du har nogle spørgsmål til supplerende dagpenge, eller hvis du vælger denne løsning, så står vores konsulenter i a-kassen klar til at hjælpe dig med rådgivning.
-
Hvis du er så heldig at finde et fuldtidsarbejde efter endt uddannelse, har du, alt efter indholdet i din kontrakt, mulighed for at tegne en lønsikring. Tegner du en lønsikring, får du ret til en højere sats end dagpengesatsen, hvis du skulle blive arbejdsløs.
Det kræver dog blot, at du starter på dit arbejde senest 1 måned efter endt uddannelse.
Her kan du læse meget mere om betingelserne og mulighederne for lønsikring som nyuddannet.
Nyuddannet - hvad nu?
Efter lang tids studie kan du endeligt kalde dig selv for nyuddannet. Du er nu klar til at komme ud og prøve kræfter med arbejdsmarkedet. Men nu, når du er færdig på dit studie, skal du til at betale kontingent til fagforening og a-kasse, så hvad er det egentligt, du kommer til at betale for?