Tilbage

Personprofiltesten kan være en god øjenåbner

En personprofiltest gav Conny, der er ledig, mod på at kigge på jobopslag med andre øjne og inspiration til at vende sine udviklingspunkter til styrker.

En personprofiltest gav Conny, der er ledig, mod på at kigge på jobopslag med andre øjne og inspiration til at vende sine udviklingspunkter til styrker.


54-årige Conny Lundfald Hansen havde haft stillingen i regnskab i otte år, da arbejdsopgaverne svandt ind, og hun blev opsagt.

Hun kontaktede Frie og blev tilbudt personprofiltesten som et led i karrierehjælpen og skyndte sig at takke ja.

Flere kompetencer med værdi

- Jeg synes, det var svært at finde job, der matchede mig 100 procent og ville gerne være lidt mere modig i min jobsøgning, fortæller Conny, der med personprofiltesten blev tvunget til at forholde sig til sine evner på en anden måde og fik øjnene op for nogle andre af sine personlige kompetencer, der også har værdi.

- Når det er længe siden, man har været på jobsøgningsmarkedet, er det godt at blive klar på, hvordan man bedst kan sælge sig selv i sin ansøgning og til jobsamtalen. Her er personprofiltesten et godt værktøj, forklarer Fries tidligere karrierekonsulent, Susanne.

En øjenåbner

Sammen gennemgik Susanne og Conny Lundfald Hansen resultatet af testen, og det var lidt af en øjenåbner for Conny, selv om hun ikke var overrasket over resultatet:

- Jeg har prøvet flere personlighedstests og ved godt, at jeg fx er en meget struktureret og detaljeorienteret person, men det var godt at tale med Susanne om mine styrker og svagheder og blive opmærksom på, at de karaktertræk, som jeg måske opfatter som negative, godt kan være positive i den rette sammenhæng.

Trivsel på jobbet er afgørende

Conny Lundfald Hansen fik ikke kun afklaret, at hendes kompetencer er meget mere end debet og kredit, men også at hun har brug for en arbejdsplads, hvor der er plads til samarbejde, nye måder at gøre tingene på og godt kollegaskab.

- I processen stod det klart for mig, hvor meget det har påvirket mig ikke at trives på min arbejdsplads, og hvad det er, jeg har brug for og kan bidrage med. Det har jeg større fokus på i min jobsøgning nu, siger Conny Lundfald Hansen.

Godt rustet til jobsøgning

Fries karrierekonsulenter har, udover Conny Lundfald Hansen, også hjulpet mange andre i samme situation med at få afklaring med personprofiltesten.

- Jeg oplever typisk, at medlemmer, der har været i samme job i mange år og ikke har den store træning i at skrive ansøgninger og gå til jobsamtaler, har stor glæde af forløbet. Det er god forberedelse til ærligt at kunne sælge sig selv fra sin bedste side, forklarer Susanne.

Fakta om personprofiltesten

En personprofiltest kan hjælpe dig til at finde harmoni mellem dit jobindhold og din personlighed og anvendes typisk i forbindelse med karriererådgivning, hvis du er opsagt eller søger nye udfordringer.

Få feedback hos din karrierekonsulent

Profilen er fortrolig og udleveres ikke til andre end dig. Du udfylder profilen online. Brug max. 20 minutter på at udfylde den. Det er vigtigt, at du svarer på spørgsmålene med din første indskydelse. Inden du modtager testen, aftales et tidspunkt for en personlig eller telefonisk tilbagemelding af ca. en times varighed.

Er du Favorit-medlem, kan du kontakte en af vores karrierekonsulenter, hvis du ønsker at få udarbejdet en personprofil. Ring på telefon 63 13 85 50.