Jacob Nymann Petersen fra Aarhus har oplevet, at lønsikringen hos Frie også er en karrieresikring.
Han er nu startet i et nyt job og ser tilbage på et individuelt forløb med karriererådgivning, som dækkede alle aspekter af et jobskifte.
Måske har du selv prøvet det? At være i en stilling, hvor du kan mærke, at det er tid til at komme videre. Men hvor det samtidig kræver mentalt overskud og mod at have et job og søge et nyt.
Sådan havde 44-årige Jacob Nymann Petersen det, og derfor kørte han parløb med karriererådgiverne Casper Skouboe Madsen og Anne Schmidt i Fries lønsikring, da han ville videre i sit arbejdsliv som marketingansvarlig.
– Jeg var bevidst om, at jeg havde brug for hjælp og sparring, og de prikkede til mig på den måde, jeg havde behov for, siger Jacob Nymann Petersen.
Individuel job- og karriererådgivning indgår i den lønsikring, som Jacob Nymann Petersen har. Så lønsikringen er også en karrieresikring, som føjer en ekstra dimension til den økonomiske tryghed.
Kom til jobsamtaler efter sparring
Det første, som Jacob Nymann Petersen fik sparring på, var jobsøgningen.
– Jeg havde en standardansøgning, som jeg havde rettet lidt i og sendt af sted et par gange uden held. Hos Fries lønsikring blev jeg mødt af Casper, der som kompetent karriererådgiver hjalp mig med at gøre motivationen for det enkelte job og virksomhed stærkere. Samtidig begyndte jeg målrettet at sende uopfordrede ansøgninger, siger Jacob Nymann Petersen og fortsætter:
– Det gjorde en stor forskel, for jeg begyndte at blive kaldt til samtaler. Og ikke mindst blev en nedadgående spiral vendt til en opadgående spiral, da jeg oplevede, at virksomhederne, jeg søgte, ikke var ligeglade, men kunne se min værdi.
Jobskifte kan være angstprovokerende
Næste skridt var sparring inden jobsamtalerne.
– Anne stillede kritiske spørgsmål for at klæde mig på til samtalerne. Hvad jeg havde tænkt mig at svare, hvis jeg blev spurgt om det og det? Det er bedre at blive udfordret på forhånd end at sidde og være uklar under jobsamtalen. Det gav mig et andet syn på, hvad der skulle ske, forklarer Jacob Nymann Petersen, der også trak på jurist Claus Mølbæk undervejs i karriererådgivningen.
– Hele vejen rundt har jeg mødt dyb professionalisme og menneskelig forståelse. Et team, der vil mig det bedste og forstår min situation og mine behov, og hvor jeg ikke bare er et nummer i rækken, siger Jacob Nymann Petersen, der fornylig tiltrådte som marketingchef i en ny virksomhed.
– Et jobskifte handler ikke kun om jobsøgning og formalia. Der er også psykologiske mekanismer i spil. Det kan være angstprovokerende at kaste sig ud i noget nyt og vinke farvel til det gamle. Hvad siger familien? Hvad siger kollegerne? Er det det rigtige valg? Det er en transformation og ikke bare en mekanisk proces – og det forstår de eksperter, jeg har fået hjælp af.