Tilbage

Jeg gik fra "klar dig selv" til "vi hjælper dig"

Morten Cassøe skiftede a-kasse og fik succes med sin jobsøgning.

Morten Cassøe skiftede a-kasse og fik succes med sin jobsøgning.


Da 41-årige Morten Cassøe blev ledig, fik han brug for sin a-kasse. Morten var medlem af a-kassen HK, men da han tog kontakt til dem, blev det ikke den oplevelse, som han havde håbet på.

- Jeg følte, at der var mere modspil end samarbejde – og det ville jeg ikke bruge mine penge på. Derfor begyndte Morten at søge efter andre alternativer.
- Her faldt jeg over Frie, som jeg kunne se, at andre folk havde talt positivt om.

Mødt af smil og kaffe

Derefter meldte Morten sig ind, og kort tid efter blev han kaldt ind til sit første møde.

- Før mødet troede jeg ikke, at jeg kunne bruge min a-kasse til noget. Jeg oplevede den mere som en kontrolinstans, hvor jeg blev mistænkeliggjort, men hos Frie blev jeg mødt af min karrierekonsulent med et smil og en kop kaffe, som vi kunne snakke over, forklarer Morten.

Til mødet talte Morten med karrierekonsulenten om, hvordan han kunne forbedre sit CV og sine jobansøgninger og fik konstruktiv kritik med input til, hvordan han kunne skabe bedre sammenhæng imellem ansøgning og CV.

- Karrierekonsulenten var meget imødekommende og fik mig til at indse, at jeg ville alt for meget i mine ansøgninger. I stedet skulle jeg fokusere mere på, hvad det er, jeg er rigtig god til. Jeg følte, at jeg gik fra ”klar dig selv” til ”vi hjælper dig”, fortæller Morten, der tog hjem fra mødet med ny motivation til sin jobsøgning.

50 % succesrate på jobsøgningen

Allerede få dage senere havde Morten fået revideret sine ansøgninger efter karrierekonsulentens anbefalinger og søgt fire jobs. Det arbejde viste sig hurtigt at give gevinst. Kort tid efter blev Morten kontaktet af 2 ud af de 4 virksomheder, han havde sendt ansøgninger ud til.

- Jeg gik fra ingen respons at få på mine ansøgninger til pludselig at have 50 % succesrate. Når man er ledig, bekymrer man sig om fremtiden. Jeg har kone, børn og hus og har selvfølgelig spekuleret over ting som, hvordan vi klarer afdragene. Det er ikke nemt at skifte spor i en alder af 41, siger Morten, der har skiftet karrieren som tjener ud med en uddannelse inden for kontor og handel. Morten har nu fået tilbudt en stilling som sælger og er startet i 4 ugers praktik hos virksomheden for at finde ud af, om en fastansættelse er det rigtige for ham.

- Jeg vil helt sikkert anbefale folk at melde sig ind i Frie, hvis de ikke allerede er medlem. Jeg er kun blevet mødt af venlige, smilende medarbejdere og føler ikke længere, at jeg bare er et nummer i køen. En a-kasse er et slags sikkerhedsnet – som lønmodtager i dag, synes jeg, det er uansvarligt ikke at have det, slutter Morten.

Læs mere om Fries fagforening og a-kasse.