Tilbage

Succes er mere end titlen på dit CV

Samtaler med en karrierekonsulent blev afgørende for, at 37-årige Pernille Glad turde ændre retning i sin karriere.

Samtaler med en karrierekonsulent blev afgørende for, at 37-årige Pernille Glad turde ændre retning i sin karriere.


- Jeg fandt ud af, hvad der egentlig er vigtigt for mig i mit arbejdsliv, redefineret mine drømme og fik selvtilliden til at søge nyt job.

Sådan fortæller 37-årige Pernille Glad, der gennem et halvt år fik faglig sparring af en af Fries karrierevejledere. Årsagen var, at hun efter 11 år som driftsdirektør i restaurationsbranchen gerne ville videre.

- Når jeg mødte på job, var jeg ikke længere glad men ked af det, demotiveret og rådvild, siger hun og fortsætter:
- Jeg ville gerne prøve noget nyt, men vidste ikke hvad, og jeg var usikker på, hvordan mine kompetencer kunne bruges andre steder. Så jeg følte mig ret fortabt og have brug for at blive hjulpet videre.

Fra drift til HR

Den hjælp fik hun i forløbet med sin karrierekonsulent. Han hjalp Pernille Glad med at sætte ord på sine værdier, og hvad hun ikke vil gå på kompromis med – fx det at prioritere familielivet højere og at være i en stilling, der både udfordrer og udvikler hende.

- Samtalerne blev meget personlige, og det gjorde lidt ondt at dykke ned i. Men resultatet er jo, at jeg nu er rigtig stærk i, hvad jeg reelt ønsker i mit arbejdsliv og derfor kan holde mit fokus på det fremfor at blive fristet af en stillingsbetegnelse eller høj løn.

Det har fx betydet, at hun har sagt nej til to konkrete jobtilbud, fordi mavefornemmelsen ikke var den rigtige, og at alle bolde er blevet kastet op i forhold til, hvor hun skulle fortsætte karrieren.

I dag er hun ansat i samme branche, men i en stilling der fokuserer mindre på drift og mere på HR-opgaver som at coache og vejlede de ansatte. Noget, der ifølge hende selv er meget tættere på at være et drømmejob:

- For det har reelt ingen betydning, hvad der står på dit CV eller lønsedlen. Når bare jeg laver noget, der er spændende, og hvor jeg stadig kan passe på min familie, så har jeg succes, lyder det fra Pernille Glad.