Arrangementer
Rundvisning

Rundvisning i den gamle børsbygning - Børsen - hos Dansk Erhverv

Mere info

Nu har du en unik mulighed for at komme med på en rundvisning i én af Københavns ældste og mest markante bygninger, Christian IV's børsbygning, som blev påbegyndt opført i 1619.

Den smukke bygning i nederlandsk renæssance er stadig i brug og hovedsæde for Dansk Erhverv, som er erhvervsorganisation for handel, transport og serviceerhvervene.

Christian IV's børs betragtes som Europas ældste børs. Den blev bygget, for at København skulle være handelsplads og metropol for handel med varer, og det afspejles i Børssalens fine mosaikruder. I den efterfølgende sal hænger det store, kendte maleri "Fra Københavns Børs" malet af P.S. Krøyer.

Frem til 1974 havde Københavns Fondsbørs til huse på Børsen inden flytningen til Nikolaj Plads. Fra cirka 1855 har Børsen været ejet af Grosserer-societetet, Provinshandelskammeret, Det Danske Handelskammer, Handelskammeret, HTSI og nu Dansk Erhverv, opstået efter en fusion i 2007 af HTSI og Dansk Handel & Service.

Efter rundvisningen er der sandwich og 1 glas vin eller 1 øl/vand. Oplys venligst antal, hvis vegetar/veganer sandwich ønskes.

Program

Kl. 16.45-17.00: Ankomst ved Børsens hovedindgang (se nedenfor)
Kl. 17.00-18.00: Rundvisning
Kl. 18.00-18.45: Spisning og netværk
Kl. 18.45-19.00: Tak for i dag.

Mødested

Ved Børsens hovedindgang, som ligger midt på bygningen med indgang fra Slotsholmsgade, 1217 København K (under Dragetårnet).

OBS! Børsbygningen har ikke noget husnummer, da den har sit eget postnr. Bemærk, at der ikke er adgang via rampen for enden af Børsen.