
Forstå og analysér årsrapporter - Dette kursus er en forlængelse af kurset Forstå et regnskab 1 - Regnskabsforståelse
Vi kommer ind på en række interessante og nyttige emner:
"At finde de varme punkter" er afgørende for dine muligheder for at gennemskue en årsrapport. Der er mange tal, men hvilke er de væsentligste? Hvor skal dit fokus være?
Udbytte: Du får styr på sammenhængen mellem de forskellige begreber og tal og er i stand til at analysere en årsrapport.
"Ikke kun tal": Årsrapporten indeholder andre vigtige oplysninger end lige netop tal. Noget af det interessante findes ofte i påtegninger og beretninger. Derfor er det nødvendigt, at du forstår og kan tolke indholdet heri.
Udbytte: Du får indsigt i, hvordan du som ejer/leder skal forholde dig til disse oplysninger – uden af være uddannet i regnskab.
"Nøgletal – kun for de indviede?" Taler revisorer og økonomifolk hen over hovedet på dig? Hvordan er nøgletal i et regnskab sammensat? Hvad betyder de for virksomhedens regnskab – sammenlignet med andre virksomheder? Hvordan skal du reagere på dem?
Udbytte: Begreberne i nøgletal og betydningen heraf bliver bragt ned på jorden. Et niveau, hvor du som ejer/leder, der ikke har speciale i regnskab, kan få nytte af dem.
"Væsentlige forhold": Faresignaler i regnskabet. Nyere begreber og tendenser i regnskaber.
Udbytte: Du får kendskab til en del at de business-begreber, der er oppe i tiden.
Indhold
- Udarbejdelse og brug af nøgletal (case opgave).
- Metoder til analyse og rensning af årsrapporten.
- "Blinkende lygter" - faresignaler i regnskabet samt regnskabets "varme punkter".
- Regnskabsanalyse (case opgave).
- Virksomheders værdi contra regnskabers tal, bl.a. Børskurser.
- Nyere begreber og tendenser i regnskaber, herunder
• Finansiel gearing
• Working Capital
• Supplerende regnskaber
• Intellektuel Kapital.
Kursussteder
Aarhus: Helnan Marselis Hotel, Strandvejen 25, 8000 Aarhus C.
København: MBK, Pilestræde 61, 1112 København K.
Begge steder fra kl. 09.00-16.00.
COVID-19
Vi overholder selvfølgelig Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til COVID-19, dvs. god afstand imellem kursisterne, håndsprit m.v.
Underviser
Cand.merc. Sanne Marcus og/eller cand.merc. H.P. Hansen fra Supplement AS.
Forplejning
- Morgenbrød fra kl. 08.30-09.00.
- Der vil være kaffe/te, frugt og vand hele dagen.
- Frokost.
- Kage om eftermiddagen.
Tag en kollega/ledsager med
Som medlem af fagforeningen Frie/Frie Selvstændige kan du tage en kollega/ledsager med til medlemspris.
Rådighedserklæring
Hvis du er ledig og medlem af fagforeningen, skal du udfylde en rådighedserklæring til a-kassen. Erklæringen skal udfyldes, hvis du er på dagpenge. Er du ansat i løntilskudsjob, skal du aftale din deltagelse med din arbejdsgiver.