Kurser/fyraftensmøder
Webinarer

Philip Khokhar - Kina, verden og Danmark - Livet i verdens næste supermagt

Bliv klogere på livet i verdens næste supermagt

Vi har alle sammen længe vidst, at Kina er ved at blive en supermagt med enorm global indflydelse, også i Danmark. Men interesserede vi os virkelig for landet, før en pandemi fra Kina ramte hele verden?

I foredraget "Kina, verden og Danmark" fortæller DR’s Asien-korrespondent, Philip Khokhar, om verden set fra Kina. Hvad drømmer kineserne om, og hvordan vil det påvirke resten af verden på godt - og måske ondt?

Emnerne er pandemien, det kinesiske styre, kampen for frihed og presset på resten af verden. Men det er også fortællingen om flere hundrede millioner kinesiske indbyggere, hvis liv efterhånden minder meget om vores – ofte er de endda mere velhavende, end vi tror.

Kina kommer til at præge verdens fremtid i en grad, vi knap forstår. Også i Danmark, hvor vi vader i kinesisk producerede varer og teknologi. Allerede i dag ser vi pres på det politiske system i Danmark for ikke at udfordre Kina, og det pres vil ikke blive mindre i de kommende år.

Tilmeld dig dette foredrag og bliv klogere på livet i verdens næste supermagt.

Forudsætninger

Er du interesseret i forholdene i Kina, deres syn på verden, og hvor stor magt de har fået på verdensplan? Så er dette foredrag noget for dig.

Form

Online foredrag.

Kursusvarighed

Fra kl. 19.00–20.15.

Mere om Philip Khokhar

Philip Khokhar (f. 1979) er uddannet journalist fra Journalisthøjskolen i Aarhus. Siden 2014 har han været korrespondent for DR i Kina og Asien, hvor han i dag bor i Shanghai. Før Kina boede han i Afghanistan fra 2013-2014, hvor han også var korrespondent. Han har tidligere skrevet bogen "Tilbage til Kabul" om sine oplevelser i landet. Til næste forår udkommer han også med en bog om Kina.