Tilbage til magasin
13. mar 2017

Man kan ikke elskes af alle

Mød designeren Jim Lyngvild til en ærlig snak om, hvad der skal til for at trives – både på jobbet og i livet.

Mød designeren Jim Lyngvild til en ærlig snak om, hvad der skal til for at trives – både på jobbet og i livet.

Jim Lyngvild indtog sidste år Kina med sin pelskollektion i et gigantisk modeshow i Shanghai i samarbejde med Kopenhagen Fur. Herhjemme har han bl.a. skabt Bryggeriet Frejdahl og cremefirmaet Raunsborg. Man fornemmer tydeligt succesen i de projekter, Jim Lyngvild vælger at lægge sine kræfter i. Hvad det er, der driver ham til succes efter succes, er han ikke i tvivl om. Arbejdet skal være en leg.

- Mange af de ting, jeg laver, er dødsens alvorlige og involverer mange millioner kroner. Det er gigantiske budgetter, jeg opererer med, når jeg fx arbejder for Kopenhagen Fur, men personligt er jeg ligeglad. Regneark interesserer mig ikke, det må nogle andre med bedre forstand tage sig af. Jeg vil have lov til at lave det, jeg gør, ud fra et legende hjerte.

Vil ikke være direktør

Det er mere vigtigt for ham, at han kan mærke de mennesker, han skal arbejde sammen med i sit hjerte, end hvor flot et CV, de har. Men det kan godt give udfordringer at have et så venskabeligt forhold til kollegerne, og derfor vil Jim Lyngvild heller ikke være direktør for noget:

- Det egner jeg mig ikke til. Jeg ved, at jeg er mega svær at arbejde sammen med. Jeg kan godt være lidt af en vulkan, men samtidig har jeg heller ikke problemer med at sige undskyld, hvis jeg er kommet til at træde nogen over tæerne, forklarer han og er meget bevidst om, at det at møde modstand, motiverer ham:

- En af de ting, jeg får mest ros for, er, at jeg aldrig gir op. Jeg er en korkprop. Du kan godt trække mig ned under vandet, og jeg kan godt blive ked af det, men jeg hopper lige så hurtigt op igen, konstaterer han.

Man kan ikke elskes af alle

I det hele taget fascinerer det Jim Lyngvild, hvor forskellige vi er som mennesker, og hvad der skal til, for at vi bliver motiveret og trives.

- På overfladen er vi nærmest ens, men vi er dybt forskellige indenunder, ift. hvad der gør os kede af det, glade, eller motiverer. Der skal man bruge tid på at lære sine kolleger at kende og finde ud af, hvad det er, der gør, at de vil gå den ekstra mil for en.

Dog er Jim Lyngvild også meget bevidst om, at man ikke kan eller skal være bedste venner med alle på sin arbejdsplads for enhver pris. Så må man i stedet hæve sig over det og få det bedste ud af situationen ved at holde fokus på målet i stedet.

- Hvis dig og Ulla bare ikke fungerer sammen, så lad være med at prøve at skabe en tæt relation til hende. Så nyd, at du fungerer super godt med Bent og lad være med at se det som et nederlag, at der er nogles hjerter, du ikke kan vinde. Og er der en, der kan skrive under på det, så er det Jim Lyngvild. Jeg deler virkelig folk i to lejre. Enten ELSKER eller HADER de mig! Der er garanteret nogle, der slet ikke vil åbne det her magasin, fordi jeg er på forsiden, siger han og griner.

På tide at geare ned

Selv om Jim Lyngvild har gjort det så godt, at han nu som 38-årig godt kan læne sig tilbage og leve af sin indtjening, så har det ikke været uden omkostninger. Det har været 4 år med alt for meget fart på for både Jim Lyngvild og hans mand Morten Paulsen. Nu skal de bruge noget tid på at finde ud af, hvad livet så skal byde på.

- Jeg har altid tillagt mit arbejdsliv enormt stor værdi. Når jeg nu lancerer den her whisky med verdens største whisky firma eller laver verdens største modeshow eller sælger min cremevirksomhed og får 100 millioner for den, så har jeg haft en ide om, at livet bliver bedre og nemmere, men lige nu – i dag – ved jeg, at det ikke er rigtigt.

Jeg bliver ikke lykkeligere. Jeg er stadig bare mig, og går jeg i graven i morgen, fungerer verden stadig. Jeg er ligeglad med at være blevet til noget, men ingen kan sige, at jeg ikke er blevet til nogen.

Fakta om Jim Jyngvild

38 år. Designer og modekommentator og realitystjerne. Har bl.a. vundet Master Chef og Zulu Djævleræs. Bor sammen med sin mand Morten og parrets to hunde i sin selvdesignede vikingeborg "Ravnsborg" på Sydvestfyn.

Magasinartikler

Flere magasinartikler