Tilbage til magasin
16. mar 2020

Sara Lygum gør, hvad der føles rigtigt i hjertet

Efter mange år med fuld fart på karrieren, valgte danbolig-chef og TV-vært Sara Lygum at trække i håndbremsen. Hun havde brug for mere tid til alt det vigtigste i livet – også selv om det koster.

Efter mange år med fuld fart på karrieren, valgte danbolig-chef og TV-vært Sara Lygum at trække i håndbremsen. Hun havde brug for mere tid til alt det vigtigste i livet – også selv om det koster.


Hun hjælper husvilde folk på TV-skærmen med at træffe et af deres livs vigtigste valg, når de skal købe bolig i programmet 3xbeliggenhed, hvor hun og makkeren Christian Borregaard er værter. Som områdechef i danbolig har hun også støttet sine 30 medarbejdere i at træffe de rigtige valg. Nu har Sara Lygum selv truffet et afgørende valg, der har været svært, men nødvendigt.

Efter 20 år som ejendomsmægler, de sidste fire som områdechef for danbolig, valgte Sara Lygum at sige sit job op.
- Processen op til opsigelsen var sindssygt hård, og beslutningen har været under vejs længe. Jeg er blevet overmandet af frygt gang på gang: Er det i det hele taget forsvarligt at forlade mit gode job, når jeg har mine børn at tage mig af og terminer, der skal betales? Det har på ingen måde været nemt, men nu ved jeg bare, at det var rigtigt!

Grib chancen

Hun har aldrig lagt målrettede karriereplaner eller haft ambitioner om hverken en chefstilling eller en fremtid i TV. I stedet har hun ladet sin naturlige interesse for mennesker og sit gåpåmod føre sig igennem livet:

- Det var absolut ikke uden sommerfugle i maven, at jeg sagde ja til jobbet som TV-vært, men jeg kan godt lide at skubbe til mig selv og finde ud af, at jeg kan mere, end jeg tror og mærke, at jeg kan udvide mine grænser. Det tror jeg er en del af det at udvikle sig som menneske. Jeg er sådan en sjæl, der har lyst til at bygge på og udfordre mig selv. Det åbner op for nye muligheder.

Den eneste betingelse Sara Lygum havde, da hun påtog sig rollen som TV-vært, var, at det skulle være ægte TV:
- Jeg tror, at programmet kan noget, fordi det er autentisk. Jeg skal ikke spille en rolle, jeg skal jo bare være det menneske, jeg er. Jeg ved godt, kameraerne ruller, når vi taler med boligkø-berne, men jeg glemmer dem fuldstændig, for jeg ville jo ikke være anderledes, selv om de slukkede.

100 % engagement

Nøjagtig som med TV-jobbet skete det også tilfældigt, at døren til et chefjob pludselig åbnede sig for 4 år siden:

- Der var en kollega, der stoppede, og så blev jeg tilbudt at overtage hans stilling. Sådan har livet egentlig bare ført mig af sted, og som storesøster til to mindre brødre faldt chefrollen mig faktisk meget naturligt, griner Sara, der takkede ja til stillingen og så det som sin fornemmeste opgave, at de 30 kolleger, hun skulle være chef for, skulle have det godt.

- Jeg kan godt lide at tage ansvar. Når jeg går ind i noget, så gør jeg det 100 %, og det interesserer mig oprigtigt, hvordan folk har det. Det kan ikke undgås, at nogle er i ubalance eller står med forskellige udfordringer i livet, der fylder, og det skal jeg være med til at tage hånd om. Jeg har holdt enormt meget af mit job, og jeg har ikke haft en eneste dag, hvor jeg synes, det var træls at gå på arbejde. Men på et tidspunkt kunne jeg bare begynde at mærke, at tiden var ved at være inde til at stoppe, mens jeg stadig havde mig selv med.

Orlov gjorde forskellen

Det blev en orlov på 2 måneder over sommeren, der fik det til at stå klart for Sara, at selv om det hele kørte, så havde hun bare ikke tid nok til at møde de vigtigste mennesker i sit liv på deres præmisser:

- Da jeg havde orlov, havde jeg tid til at gøre de ting, som mine unger havde lyst til. Så kunne vasketøj og indkøb bare vente! De pauser har der ikke været rum til i min travle hverdag, fordi jeg var bare nødt til at nå det, jeg skulle, for ellers kunne jeg ikke nå det næste dag.

- Jeg kan godt se nu, at jeg har betalt en pris i forhold til mine børn. Den anden dag kom min datter Astrid på 8 hjem fra skole. Hun synes, vi skulle have en kop te, og så sad vi der med tekopperne og ristede boller, og hun fortalte mig alt muligt om skoledagen, som jeg ellers aldrig når at høre. Det kan godt ramme mig, men samtidig kan jeg ikke bruge det til noget at have dårlig samvittighed. Jeg glæder mig bare over, at jeg har mulighed for at være der nu, mens de stadig har brug for mig.

Det koster tid at investere i karrieren, men at prioritere familien over arbejdslivet koster penge, og det dilemma, har også givet Sara Lygum søvnløse nætter, selv om hun ikke har fortrudt sin beslutning.

- Det har fyldt helt vildt, men det var som om, at da jeg endelig tog beslutningen, så blev jeg rolig. Der har kun været nogle få gange, hvor jeg lige har kunnet mærke jorden ryste under mig et kort øjeblik, men nu hvor jeg står i det, føles det bare helt rigtigt inde i hjertet. For mig er det det bedste bevis på, at jeg har været tro overfor mig selv og det, jeg mærkede, forklarer Sara Lygum.

Magasinartikler

Flere magasinartikler