Tilbage til magasin
15. dec 2020

På jobjagt i en coronatid

Pia Sørensen mistede som mange andre sit job som følge af corona. Men med masser af gå-på-mod og hjælp til en skarpere ansøgning lykkedes det hende alligevel at finde sin næste arbejdsplads.

Pia Sørensen mistede som mange andre sit job som følge af corona. Men med masser af gå-på-mod og hjælp til en skarpere ansøgning lykkedes det hende alligevel at finde sin næste arbejdsplads.

Pia Sørensen havde set det komme – Som bogholder var det hendes ansvar at sørge for løn til virksomhedens nordiske søsterselskaber, der var hårdt pressede økonomisk. Da de gik konkurs, blev hun opsagt i sommeren 2020 og skulle ud på det corona-ramte jobsøgningsmarked.

- Jeg tog opsigelsen helt roligt og tænkte, at det ville bringe noget nyt og spændende med sig. Året forinden var jeg blevet fyret fra min forrige arbejdsplads pga. besparelser, og der gik det rigtig godt med jobsøgningen, så det bekymrede jeg mig ikke om. Jeg var sikker på, at jeg nok skulle finde et job, fortæller 53-årige Pia Sørensen.

Afslag på afslag

Det skulle dog hurtigt vise sig, at det var et helt andet jobmarked at navigere i end året før. Pia Sørensen fandt sit gamle CV og sin ansøgning frem og fik det rettet til, men responsen var slet ikke den samme, og hun undrede sig over, at hun fik det ene afslag efter det andet.

- Jeg tænkte, at det var meget mærkeligt, for jeg kunne jo det samme som sidste år. Jeg søgte bredt, men fik også afslag på de stillinger, hvor jeg passede perfekt. Det var tydeligt, at konkurrencen var hård, og det var meget sværere at komme igennem nåleøjet. Så var der ikke andet at gøre end at prøve at forbedre min ansøgning, for hvis ikke arbejdsgiverne kunne se det, jeg kan, så var jeg jo ikke god nok til at formidle det, konstaterer Pia Sørensen.

Fik inspiration til fornyelse

Efter en uges ledighed blev hun som medlem af Frie indkaldt til karriererådgivning og CV-møde. Her fik Pia Sørensen bl.a. gode råd til, hvordan hun kunne ændre sit ansøgningsmateriale, så det fanger modtageren.

- Min karriererådgiver fortalte mig fx, at man læser CV’et før ansøgningen, så jeg fik nogle tips til at bytte rundt på nogle afsnit og ændre opsætningen. Jeg fik også inspiration til at lave en mere motiveret ansøgning, hvor mit incitament til at søge stillingen blev tydeligere og mine personlige kvalifikationer kom i fokus ud fra spørgsmålet: Hvad kan jeg gøre for jer?

Efter mødet fik Pia Sørensen de mange gode råd indarbejdet i sit materiale og sendte bl.a. en ansøgning afsted til PLAN Børnefonden, efter hendes karriererådgiver havde kigget den igennem.

- Det var guld at få den hjælp og opleve, at jeg pludselig havnede i ”ja tak” bunken. Min karriererådgiver har været med mig hele vejen, og hun var også den første, jeg ringede til og fortalte, at nu var der bid, fortæller Pia Sørensen begejstret.

Det lykkedes!

Der gik i alt ca. 14 dage efter CV-mødet, så stod Pia Sørensen med et nyt job på hånden hos PLAN Børnefonden, hvor hun nu er ansat som Senior Accountant. Det er hun rigtig glad for.

- Jeg har hele tiden været afklaret med, at jeg ikke bare ville tage et tilfældigt job. Så ville jeg hellere arbejde som vikar, hvor jeg vidste, at jeg med god samvittighed kunne fortsætte min jobsøgning. Derfor er jeg også virkelig stolt af at have fået arbejde hos en NGO, hvor jeg brænder for de opgaver, jeg har fået. Der er meget alsidighed i stillingen, og jeg er sikker på, jeg havnet det rigtige sted. Min erfaring har lært mig, at der altid kommer noget godt ud af noget skidt – Det viste sig også at holde stik denne gang.

Magasinartikler

Flere magasinartikler