Tilbage til oversigt
28. jun 2022

Bliv klar til sommerferien

Er du en af de heldige, der lige om lidt kan trække stikket og holde sommerferie? Få 5 gode råd til en ferie uden stress + gode sommertilbud.

Er du en af de heldige, der lige om lidt kan trække stikket og holde sommerferie? Få 5 gode råd til en ferie uden stress + gode sommertilbud.


Sommerferien banker på døren, men for rigtig mange betyder det dog ikke fuld afslapning. Som folkefærd er vi nemlig ikke særlig gode til at lægge arbejdet fra os, slappe af og lade batterierne op. 

Er det noget, du kan nikke genkendende til, så er vores råd til dig, at du allerede nu begynder at gøre klar til at holde ferie. Det betyder selvfølgelig ikke, at du allerede nu skal gå i feriemode og tjekke helt ud – tværtimod, så skal du sørge for at have styr på en række ting både før og under ferien.

5 gode råd 

  1. Lav en plan for de arbejdsopgaver, du skal have afsluttet, inden din ferie begynder. Så slipper du for at gå og gruble over dem i din ferie eller bruge de første feriedage på arbejde.

  2. Hvis du alligevel kommer til at tænke på dit arbejde under ferien, så skriv dine tanker og idéer ned. Det kan ikke alene hjælpe på at få tankestrømmen ud af hovedet, men også garantere, at du husker alle de gode idéer, når du starter på arbejde igen. Så kan du lettere koncentrere dig om at slappe af og holde fri.

  3. Lav en aftale med dine kollegaer om, hvem der skal håndtere de henvendelser, der kommer til dig, mens du er på ferie. Få eventuelt omstillet din telefon og mail til den pågældende kollega.

  4. Du bør få aftalt med din chef, hvorvidt du skal kunne kontaktes på din ferie – det kan eksempelvis være i nødsituationer. Sørg for, at din familie kender til den beslutning, I træffer.

  5. Tjek kun dine mails, hvis du er i stand til at abstrahere fra dem, så du ikke går og grubler over indholdet af dem resten af din ferie. Vi anbefaler, at du slet ikke tjekker din arbejdsmail, mens du holder ferie.

Læs også artiklen "God ferie - uden stress" med gode råd til at få slappet max af, når din ferie er startet.

Spar penge i sommerferien

Har du endnu ikke helt styr på planerne i sommerferien, kan det godt betale sig at tjekke Fries medlemstilbud.

Her et lille udpluk af nogle gode tilbud, du kan benytte, hvis du er medlem af Frie Selvstændige eller fagforeningen Frie (Favorit/Uddannelse):

Rigtig god ferie!

Hvad sker der ellers lige nu?