Tilbage til oversigt
02. maj 2022

Frie tilbyder gratis lønsikring til nye medlemmer

For mange danskere er dagpengesatsen på 19.351 kr. pr. måned ikke nok til at opretholde de daglige udgifter. Derfor har omkring 400.000 tegnet en lønsikring, som sikrer dem økonomisk ved ledighed.

For mange danskere er dagpengesatsen på 19.351 kr. pr. måned ikke nok til at opretholde de daglige udgifter. Derfor har omkring 400.000 tegnet en lønsikring, som sikrer dem økonomisk ved ledighed.


A-kassen og fagforeningen Frie tilbyder nu alle nye medlemmer at komme godt i gang med lønsikring – helt gratis! Fries tilbud til nye medlemmer omfatter en gratis Basis lønsikring på 3.000 kr. oven i dagpengene, når man tegner medlemskab af Fries a-kasse og fagforening.

Hvis et medlem mister sit arbejde – og i øvrigt lever op til forsikringsbetingelserne – træder lønsikringen i kraft. Medlemmet har således mulighed for at få udbetalt 3.000 kr. før skat i seks måneder som supplement til dagpengene.

Boom i antallet af lønsikringer

Antallet af danskere med en lønsikring er vokset med 85 % i de seneste 5 år, og efterspørgslen mærkes tydeligt hos Frie.

- Dem, der tegner lønsikringer i dag, gør det, fordi de ikke vil kunne leve af dagpengene alene. Fordi dagpengesatsen er for lav i forhold til den løn, de er vant til at tjene og har indrettet deres privatøkonomi efter, siger direktør for Frie, Jesper Wengel.

Han peger på, at den stigende inflation har gjort interessen for lønsikring endnu større. Usikkerhed om priserne på daglige fornødenheder, såsom benzin, gas, el og fødevarer, har øget behovet for økonomisk tryghed.

- Hvis man bliver ramt af en opsigelse, så er det afgørende for de fleste at sørge for, at privatøkonomien ikke vælter. En Basis lønsikring sikrer, at man redder de mest basale dele af ens økonomi, siger Jesper Wengel.

Basis lønsikring som frivilligt tilvalg

Fries Basis lønsikring tilbydes i første omgang til nye medlemmer, som tegner et fuldt medlemskab af fagforeningen (Frie Favorit) sammen med et a-kassemedlemskab.

Nuværende Frie-medlemmer, som ikke har en lønsikring, har i dag mulighed for at tegne Fries lønsikring med jobbonus – en lønsikring, som udløser en årlig bonusudbetaling, når man bliver i arbejde og ikke gør brug af sin lønsikring.

Kontakt os

Har du brug for en snak om dine muligheder for at få en gratis Basis lønsikring gennem Frie, er du velkommen til at kontakte os på 63 13 86 50.

Hvad sker der ellers lige nu?