Tilbage til oversigt
25. aug 2021

Hvornår har du sidst skiftet olie på din karrieremotor?

Et årligt olieskift på din karrieremotor er en vigtig del af din evne til at opretholde beskæftigelsen og pleje din karriere.

Et årligt olieskift på din karrieremotor er en vigtig del af din evne til at opretholde beskæftigelsen og pleje din karriere.


Ingen ønsker at holde på den tyske motorvej i stegende hede med en motor, der er brændt sammen, fordi der ikke var skiftet olie i tide. Derfor er det helt naturligt at sørge for, at din bil får skiftet olie mindst én gang om året af en kvalificeret mekaniker.

På samme måde kan man sige, at vi skal huske at ”skifte olie på karriemotoren”. Olieskift på karrieremotoren er en vigtig del af vores evne til at opretholde beskæftigelsen.

Det er med til at styrke dine muligheder for at få et nyt job, uanset om det bliver nødvendigt, eller du får lyst til et karriereskift.

Oprethold din arbejdsmarkedsværdi

Ligesom bilen opretholder værdien ved de årlige olieskift, så opretholder du din arbejdsmarkedsværdi ved at få olien skiftet på din karrieremotor med jævne mellemrum.

Det er helt afgørende, at dine kompetencer hele tiden er et uundværligt aktiv for virksomheden, og at dine resultater bidrager positivt til virksomhedens samlede resultat. Ved et årligt karrieretjek kan du gøre status og planlægge fremtiden.

Er du tilfreds?

Stil dig selv spørgsmålet: "Er jeg tilfreds og motiveret i mit nuværende job?” Hvis svaret er et entydigt ”Ja”, vil det være relevant at reflektere over, hvordan du kan sikre at blive og udvikle dig i jobbet.

 • Vær på forkant med hele tiden at udvikle dine kompetencer og tilegne dig nye kompetencer i takt med virksomhedens udvikling og behov.
 • Vær parat til, at læring er et livslangt projekt.
 • Mobiliser konstant din forandringsparathed og villighed til forandring.
 • Vær parat til med åbenhed at møde nye kulturer, traditioner og normer.
 • Prioriter fleksibilitet i ordets brede forstand. Det er nødvendigt.
 • Oprethold en ”attraktiv” identitet gennem situationsbestemt socialisering – forbliv den vellidte kollega.
 • Bevar friheden til at ”realisere dig selv” gennem indflydelse på de arbejdsorganisatoriske forhold.
 • Vær med til at udvikle interne netværk for at styrke din egen positive positionering.

At blive i dit job er du selvfølgelig ikke altid selv herre over. Derfor er det vigtigt at have en plan, hvis du pludselig står med en opsigelse i hånden.

Husk, at planen skal være konkret og afstem følgende

 • Hvad skal der gøres, og hvad er målet?
 • Hvordan skal aktiviteten håndteres?
 • Hvornår skal aktiviteten igangsættes, og hvor længe skal den fortsætte?
 • Hvem skal involveres, og hvad foretager den enkelte?

Så hvad enten du er tilfreds i dit job eller ønsker at skifte karriere, kan du få et godt udbytte af et ”servicetjek”, hvor du får sparring fra en professionel karrierekonsulent. Det kan være en uvurderlig hjælp til at finde vejen til ønskejobbet.

Kort sagt – det er afgørende at være et aktiv og at bevare din konkurrenceevne på arbejdsmarkedet. Vi ønsker dig held og lykke med din velsmurte karrieremotor!

Har du brug for hjælp, så kontakt os endelig på 63 13 85 50.

Hvad sker der ellers lige nu?