Tilbage til oversigt
27. apr 2021

Stå skarpere på LinkedIn

Hvis du vil komme først i køen til et studiejob, en praktikplads eller lande dit første job, så skal du have tjek på din LinkedIn-profil.

Hvis du vil komme først i køen til et studiejob, en praktikplads eller lande dit første job, så skal du have tjek på din LinkedIn-profil.


Fries karriererådgiver Marie Østergaard giver dig 5 tips til at gøre din LinkedIn-profil mere professionel for din kommende arbejdsgiver og synlig for headhuntere, der bruger LinkedIn som et populært rekrutteringsværktøj.

5 tips

  1. Indsæt et professionelt profilfoto
  2. Skriv en fængende overskrift
  3. Udfyld dine skills og kompetencer
  4. Lav et kort og personligt resumé
  5. Inkludér din erhvervserfaring (naturligvis).

Dit profilfoto

Et profilfoto er det første indtryk, din kommende arbejdsgiver eller praktikplads får af dig. Derfor er det vigtigt, at du vælger et billede, der sender de rigtige signaler.

Vælg en neutral baggrund, smil på billedet og se præsentabel ud. LinkedIn anbefaler i øvrigt et kvadratisk billede på minimum 400x400 pixel.

Overskriften

Overskriften på LinkedIn er et tekstfelt på 120 tegn, som findes under dit navn. Det er et af de få elementer, der optræder, når du scroller ned gennem dine kontakter. Den har tre funktioner:

  1. Du kan blive fundet via søgninger
  2. Den styrer din synlighed, når du interagerer på LinkedIn
  3. Den skaber incitament til, at man også vil besøge din profil, når du optræder i et søgeresultat.

Som studerende kan du fx gå fra at skrive "Studerende" til "Kommunikationsstuderende | TV 2 praktikant".

Miniguides om LinkedIn

Frie har udarbejdet to miniguides om LinkedIn, som giver dig gode råd til at opbygge en profil og bruge LinkedIn i din jobsøgning. Du finder begge miniguides under Find svar.

Du kan også kickstarte din jobsøgning på LinkedIn ved at deltage på et af vores populære webinarer med Annemarie Kirk Haai.

 

 

Hvad sker der ellers lige nu?