Tilbage til oversigt
12. jun 2018

Vil du spare 10 minutter om dagen?

Så får du her nogle gode råd, du kan tage i brug med det samme, og som måske kan gøre din arbejdsdag lidt lettere.

Så får du her nogle gode råd, du kan tage i brug med det samme, og som måske kan gøre din arbejdsdag lidt lettere.

Så får du her nogle gode råd, du kan tage i brug med det samme, og som måske kan gøre din arbejdsdag lidt lettere.

  • Hav en god indbakkestruktur - Det er ikke småting, man kan vinde ved at sortere sine e-mails logisk. Så få styr på mapperne. Brug 10 minutter ekstra på at tænke over, hvordan de skal opbygges, så logikken også holder på en travl tirsdag. De 10 minutter vinder du tilbage hver eneste dag. Mindst.
  • Lav en dagsorden dagen forinden - Lav en liste hver dag, inden du går hjem, med de opgaver, der skal løses næste dag. Det kan være vældig tilfredsstillende løbende at krydse opgaver af og se, hvor effektiv man er.
  • Slå mail-notifikationen fra - Har du også svært ved at styre nysgerrigheden, når der tikker e-mails ind? Så slå notifikationen fra i Outlook. Uden notifikationerne får du mere sammenhængende tid, og du kan koncentrere dig om opgaven foran dig.
  • Brug pomodoro-teknikken - Pomodoro-teknikken er simpel og uhyre effektiv. Den går ud på, at du arbejder i intervaller: Først arbejder du koncentreret i 25 minutter. Så holder du pause i fem minutter. Alt, du skal bruge, er et ur, der tæller ned. Og en opgave, der skal løses. De fem minutters pause er vigtige. Her får hjernen mulighed for at slappe af, mens du gør noget helt andet. Får lidt frisk luft eller frisk frugt.
  • Planlæg fire uger frem - Skab en rutine, hvor du planlægger 4 uger frem i kalenderen. Det giver overblik og ro i maven, og det behøver ikke tage meget mere end en halv time. Til gengæld betaler det sig tifold i løbet af din arbejdsuge.
  • Saml dine spørgsmål til bunke - Du har fået en opgave. Du går i gang med at løse den. Der opstår et spørgsmål … Kan du så arbejde videre på opgaven uden straks at få svar? Hvis ja, skriver du dit spørgsmål på en lille liste. Når du har tre spørgsmål, har du også nok grund til at forstyrre din chef/kollega. Og på vej hen til hende kan du nyde tanken om den tid, du har sparet ved at forvandle tre spørgsmålsgåture til en.
  • Skift mellem svære og nemme opgaver - Har du mange opgaver, som ikke er ’lige til at gå til’, kan det være en god ide at veksle mellem svære og nemme opgaver. Det virker, fordi du gør noget godt for dig selv før hver irriterende opgave.
  • Brug post-its - Brug en blok med post-its til møder – og skriv én opgave pr. post-it, du får til mødet. Når du kommer tilbage til din plads, danner de en to do-liste, hvor du kan smide post-it’en ud, når opgaven er løst, eller du har planlagt at få den løst i kalenderen. Det giver et godt overblik og en to do-liste, der hele tiden er opdateret.


Vi håber, at du kan bruge nogle af rådene, og ønsker dig god arbejdslyst.

Hvad sker der ellers lige nu?