Tilbage

Coronavirus og selvstændige

Hvordan er du stillet, hvis din virksomhed bliver ramt på grund af coronavirus (COVID-19)?

Hvordan er du stillet, hvis din virksomhed bliver ramt på grund af coronavirus (COVID-19)?


Som selvstændig vil du kunne blive ramt af nedgang i din virksomhed på grund af coronavirus (COVID-19). På denne side kan du følge med i de vigtigste forhold, du skal være opmærksom på.

Få et samlet overblik over

Læs mere om regeringens seneste tiltag i 2021:

Særlig pulje til restauranter, cafeer og barer

Opdateret 1. juli 2021

Nu kan spisesteder i hele landet få hjælp til at udvikle nye madevents og oplevelser til gæsterne. Puljen er en del af sommer- og erhvervspakken, der bl.a. skal styrke turisterhvervet i Danmark.

Med puljen vil en restaurant, café eller bar kunne søge op til 35.000 kr. til aktiviteter, som skal hjælpe med at få flere gæster, fx gennem nye madtilbud og arrangementer.

Man kan søge puljen gennem Erhvervsstyrelsen til og med den 21. juli 2021. Støtten kan både bruges til sommerarrangementer og til events, som rækker ind i resten af året.

Læs mere og søg om puljen

Nye regler om beregning af sygedagpenge og barselsdagpenge for selvstændige

Opdateret 7. juni 2021

Frie Selvstændige har under coronakrisen fået en del henvendelser fra medlemmer, der ikke kunne forsørge sig selv under barsel og sygdom, fordi der blev taget udgangspunkt i deres årsopgørelse for 2020 ved beregning af ydelse.

Som bekendt har 2020 været et rædselsår for de selvstændige på grund af krisen. Frie Selvstændige har i den forbindelse været i løbende dialog med STAR, der nu har ændret på reglerne.

Det betyder, at selvstændige i stedet kan vælge at få beregnet sygedagpenge eller barselsdagpenge ud fra det seneste ”normale” år, nemlig 2019. Der er tale om en objektiv regel, hvor alle selvstændige kan træffe dette valg.

Kommunen eller Udbetaling Danmark skal orientere den selvstændige erhvervsdrivende om muligheden for at få ændret beregningen. Den selvstændige har en frist på 8 uger til at anmode om at få ændret beregningen.

Hos Fris Selvstændige hilser vi denne ændring velkommen og glæder os på de selvstændiges vegne.

Ny mulighed for rentefrit lån af A-skat og am-bidrag

Opdateret 10. maj 2021

Skattestyrelsen har i dag sendt breve ud til ca. 27.000 store og ca. 116.000 små og mellemstore virksomheder om ekstra mulighed for at søge om rentefrit lån af A-skat og am-bidrag.

Du kan søge om at låne et beløb, der svarer til det, du har indberettet rettidigt i A-skat og am-bidrag for perioden:

  • Marts 2021 – med frist for indberetning og betaling den 12. april 2021.

Du kan søge nu og frem til den 7. juni 2021 via virk.dk.

Læs mere på skat.dk/corona

Udtrukket til stikprøve? Sådan gør du

Opdateret 29. april 2021

Frie Selvstændige har i samarbejde med revisionsfirmaet Baker Tilly samlet et overblik over det materiale, du skal have forberedt sammen med din revisor. Læs mere

Slutafregning af kompensation

Opdateret 13. april 2021

Hvis du har modtaget kompensation tilbage i foråret 2020, skal du senest den 30. juni 2021 indberette en række oplysninger om den periode, du har fået kompensation for, så Erhvervsstyrelsen kan gennemføre en slutafregning.

Læs mere om slutafregningen på virksomhedsguiden.dk.

Mulighed for yderligere momslån og A-skat m.v.

Opdateret 1. februar 2021

Pandemien har betydet, at rigtig mange SMV’er frygtede konkurser i starten af 2021. Derfor er det besluttet, at der vil kunne ydes et rentefrit lån svarende til den moms, der skal afregnes i marts. Lånet skal tilbagebetales i starten af 2022.

Samtidig kan der tages lån i A-skatten og AM-bidrag for februar og marts, ligesom A-skatten og AM-bidrag med frist i maj vil blive udskudt.

Ansøgningen vil skulle ske via www.virk.dk

Læs mere i Skatteministeriets faktaark:

Kontakt Frie Selvstændige

Er du i tvivl om noget, eller har du spørgsmål, så kontakt os endelig på 63 13 85 50.