Tilbage

Din udvikling som selvstændig er vigtig

Som selvstændig er du den vigtigste ressource i din virksomhed. Du skal derfor sørge for at udvikle dig løbende. Bliv inspireret til, hvordan du udvikler dig som selvstændig.

Som selvstændig er du den vigtigste ressource i din virksomhed. Du skal derfor sørge for at udvikle dig løbende. Bliv inspireret til, hvordan du udvikler dig som selvstændig.


Du kender sikkert godt, at du har travlt med opgaver for kunder. Du bliver opslugt af drift, kunder og salg – og til sidst glemmer du dig selv. Men som selvstændig er der ingen virksomhed uden dig. Du er den vigtigste ressource i din selvstændige biks, og derfor er det vigtigt, at du husker at udvikle dig.

At udvikle sig selv

Som selvstændig er der mange ting, du selv skal have styr på. Du skal kunne drive dig selv frem uden en chef, der kalder dig til udviklingssamtaler jævnligt. Og du skal selv huske på, at det er vigtigt at tage tid til at udvikle sig, både fagligt og socialt.

Tænk eksempelvis på en større virksomhed, der har succes. Ville den have succes, hvis den ikke havde udviklet sig løbende? Det ville den højst sandsynligt ikke. På samme måde skal du sørge for at udvikle dig og dermed også din virksomhed.

Hvordan kan du udvikle dig som selvstændig?

Der findes mange måder, du kan udvikle dig på som selvstændig. Man kan overordnet set dele dem op i faglig eller social udvikling. Her kommer nogle forslag, som du kan overveje:

Faglig udvikling:

Social udvikling:

Hvad vil give mening for din virksomhed?

Tag et kig på listen ovenfor og overvej, hvad skal der til for, at du kan udvikle dig til næste niveau med din virksomhed? Skal du sætte fokus på den faglige eller sociale udvikling? Hvad vil en investering i din udvikling og dit potentiale inden for et givent område betyde for din virksomhed?

Invitér dig selv til en medarbejderudviklingssamtale (MUS) og lav en plan for, hvordan du gerne vil udvikle dig som selvstændig. Hvad er dine mål? Og hvad skal der til for, at du kommer derhen?

Sæt tid af i kalenderen

Sørg for at sætte tid af i kalenderen en gang hver måned, hvor du tager en evaluering af dine mål. Hvor langt er du nået, og hvad skal der til for, at du når målet? Hold dig selv op på løbende at udvikle dig som selvstændig.

Tag næste skridt med Frie Selvstændige

Har du brug for hjælp til at tage det næste skridt med din virksomhed, så tag et kig på vores mange tilbud til dig:

  • Virksomhedsrådgivning med ubegrænset 1-1-sparring
  • Din helt egen personlige business mentor. Det er en person, der er selvstændig ligesom dig, og hvis rolle er at spille dig bedre og få dig i mål med dine virksomhedsdrømme.
  • Rådgivningskonceptet ”Skab din succes”. Konceptet består af værktøjer, der har til formål at få dine iværksætterdrømme til at gå i opfyldelse.
  • Frie e-learning, hvor du får adgang til et hav af kurser, der kan udvikle din virksomhed.
  • Artikler, vidensbank, guides og drejebøger.

Ring til os på 63 13 86 50, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.