Tilbage

Er du klar til at indberette moms?

Næste momsfrist nærmer sig, og vi har samlet lidt gode råd til at få indberettet momsen korrekt.

Næste momsfrist nærmer sig, og vi har samlet lidt gode råd til at få indberettet momsen korrekt.


Der skal indberettes moms senest 1. december for 3. kvartal 2021.

Vigtigt!

Selvom du ikke har haft køb eller salg i virksomheden i den seneste momsperiode, skal du stadig momsindberette. Her skal du blot indberette et ’0’. Hvis du ikke indberetter, skal du betale en afgift på 800 kr.

Få hjælp på skat.dk

Moms er ikke altid enkelt, og det kan være en stor opgave at få de rigtige tal klar. Fx blander nogle virksomheder private og erhvervsmæssige udgifter sammen. Det er vigtigt at holde dette adskilt, ligesom det er vigtigt at have den nødvendige dokumentation for regnskabet.

Noget af det kan undgås ved at have en god bogføringspraksis. Lav din bogføring løbende og brug eventuelt et bogføringsprogram. På skat.dk finder du bl.a. en bogføringsguide, som kan hjælpe dig med at bogføre dine bilag korrekt og se, hvad du kan trække fra i regnskabet. Med en god, løbende bogføring bliver den næste momsindberetning også nemmere.

Få mere hjælp og indberet på skat.dk/huskmoms.

Sådan tjekker Skattestyrelsen din indberetning

Når du har gjort dit arbejde og har indberettet moms, så starter arbejdet i Skattestyrelsen med at tjekke tallene. De samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk og digitalt.

Selvom Skattestyrelsen tjekker tal og oplysninger løbende, så er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Skattestyrelsen gør deres bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar. Læs evt. mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol.