Tilbage

Få vækst ud af dit regnskab

Bliv guidet igennem de 5 elementer, du skal have overblik over for at skabe vækst i din virksomhed og få et bedre regnskab.

Bliv guidet igennem de 5 elementer, du skal have overblik over for at skabe vækst i din virksomhed og få et bedre regnskab.


Som selvstændig er du ligesom en pilot. Du skal kunne lette flyet, flyve det og lande det sikkert igen. Undervejs er der mange elementer at holde styr på, som kan give dig sved på panden.

Du skal hele tiden være i kontrol, kende og mærke enhver detalje, så du flyver højt og langt, indtil du lander flyet sikkert igen. Alt det skal du kunne - uden autopilot.

Brug regnskabssæsonen til at flyve længere

Regnskabssæsonen nærmer sig for mange. Det er en styringsopgave som så mange andre. Dem, der bruger regnskabet til at puste deres værdier op, er den slags piloter, der typisk får flyet til at styrte ned.

For de fleste er opgaven, at det skal stå korrekt, indberettes korrekt - revisoren hjælper eventuelt - og så ellers videre med forretningen. Der er dog rigtig megen nyttig viden bag tallene, som kan hjælpe dig med din vækst, fortæller Thomas Saxe, der er virksomhedsrådgiver hos Frie Selvstændige.

De 5 elementer

Som selvstændig er det vigtigt, at du har overblikket over de 5 elementer, der binder enhver virksomhed sammen:

 1. Dit produkt skal være profitabelt og efterspurgt.
 2. Dine faste omkostninger skal holdes nede.
 3. Din marketing skal kunne stå alene og ellers ...
 4. Bakke dit salg og salgsteam op.
 5. Dit cash flow er som brændstof til dit fly. Det flyver ikke uden.

De 5 elementer udgør tilsammen dit cockpit. Uanset om du er konsulent, frisør eller programmør, vil du få rigtig meget ud af det enkle overblik, som elementerne udgør, så du bedre og lettere kan drive din virksomhed sikkert videre i dagligdagen.

Samspillet er vigtigt

Samspillet mellem de 5 elementer er vigtige for dine beslutninger. Det nytter ikke noget, at du har et super populært produkt, hvis ikke det er profitabelt. Eller at du investerer 100.000 kr. i marketing, hvis du ikke kan argumentere for, at det vil medføre yderligere vækst eller passer til din strategi.

De 5 elementer er dit filter, som alle dine overvejelser skal igennem.

- Hver gang du får en god ide, skal du vurdere, hvordan den påvirker de 5 elementer. Alle medarbejdere kan få en god ide, men som virksomhedsejer skal du - ligesom piloten - have overblikket, fortæller Thomas.

Kører motoren smidigt?

Brug regnskabssæsonen til at få et overblik over, hvordan din virksomhed reelt kører:

 • Hvad bruger du pengene på?
 • Giver dine investeringer i marketing et afkast?
 • Er din likviditet positiv over hele året?
 • Er der nogle faste omkostninger, du skal skrue ned for?
 • Hvor profitabelt er dit produkt?
 • Er der steder, du kan effektivisere?

Spørgsmålet til dig som selvstændig er kontinuerligt det samme: 
Hvordan kommer du til at flyve højere og længere? Svaret er: Det kan dit fly også komme til.

Uanset om du tror, du kan eller ikke kan, så har du ret - Henry Ford.

Det er en læring, du kan mestre, og vi hjælper dig på vej. I en artikelserie vejleder og introducerer Thomas Saxe dig igennem alle de 5 elementer, så du som pilot har det rette overblik til din fortsatte rejse.

Har du brug for sparring?

Hvis du har brug for sparring til, hvordan du flyver længere, er du altid velkommen til at kontakte Frie Selvstændiges virksomhedsrådgivere. De sidder klar til at hjælpe dig på 63 13 85 50.

Læs den næste artikel om dit produkt i serien "5 elementer, der skaber vækst i dit regnskab".