Tilbage

Om succes som selvstændig: For Louise er det, når ideerne lykkes

Selvstændig dekoratør Louise Ringgaard Jessen kalder sig selv iværksætter med stort I. I sin virksomhed er hun drevet af at få gode ideer og se dem lykkes.

Selvstændig dekoratør Louise Ringgaard Jessen kalder sig selv iværksætter med stort I. I sin virksomhed er hun drevet af at få gode ideer og se dem lykkes.


– Succes er, når mine planer lykkes. Jeg elsker at sætte ting og koncepter i gang, fortæller Louise Ringgaard Jessen, der har været selvstændig dekoratør siden 2016.

Som dekoratør er det hende, der sørger for at udsmykke butiksvinduer, indrette forretninger og år efter år få os alle sammen i julestemning på torve og i stormagasiner. Udover at arbejde som dekoratør, driver hun det faglige netværk, Danske Dekoratører, som hun fik ideen til tilbage i 2018.

Glæden ved at finde på

Noget af det vigtigste for hende er, at andre griber hendes ideer og bakker op om dem.

– Succes for mig er, når det, jeg sætter mig for, lykkes. Det er, at andre også får lyst til at bygge videre på mine ideer. Fra jeg lægger en plan ud, og til andre ser – at det går op i en højere enhed. Så bliver jeg helt høj. Og når jeg skal fortælle andre om ideen får jeg kriller i maven, fortæller Louise Ringgaard Jessen.

For nylig opdagede hun et hul i markedet for dekoratører. Inden længe havde hun udviklet konceptet ”dekoratør på abonnement”, som hun præsenterede på en fagmesse. Hun var spændt på, hvordan kunderne ville tage imod idéen, for mange tror, at dekoratører er dyre, og abonnementsformen gør det økonomisk mere tilgængeligt. Det var vigtigt for hende at få kunder og dekoratører med på idéen. Og det endte med, at flere kunder lagde både visitkort og – ikke mindst – ordrer.

– Det var en fed oplevelse at mærke andre mennesker få glæde af mine idé. Megafedt! At finde på gode idéer er for mig at have succes, siger Louise Ringgaard Jessen.

Succes er friheden til at holde fri

Sådan har hun ikke altid haft det. Tidligere havde hun et godt fast job og en god løn. Det var et andet liv med mere overskud. Og et højere forbrug. Så da hun startede som selvstændig i 2016, handlede det om at få tjent nogle penge. For hun ville stadig gerne kunne tage på de samme ferier og købe det samme tøj. I dag løber virksomheden fint rundt, men hendes holdning har ændret sig.

– Nu er succeskriteriet at få det hele til at gå op i en højere enhed, så i dag arbejder jeg mindre, og hviler i det nu. Der skal være plads til, at børnene er syge, holde fødselsdag for klassen eller have legeaftaler, fortæller hun.

Dekoratørfaget er præget af sæsonudsving med lange dage fx fra oktober til december, hvor alle butikker får lavet vinduer, så der tager hendes mand sig meget af deres tre børn. Resten af året er det hende, der er på fx om morgenen.

– Jeg er ikke tvunget til at møde ind kl. 8. For det er mig, der bestemmer, hvornår jeg skal være hos en kunde. Det er succes for mig, at det kan lade sig gøre, siger Louise Ringgaard Jessen, der i snit arbejder 25-30 timer om ugen.

Hun er vokset op med iværksætteri, da hendes far også var selvstændig. Allerede dengang var hun med til at effektivisere og finde på. Men hendes far var selvstændig på en anden måde.

– Som barn så jeg ham næsten aldrig. Og sådan ville jeg ikke være, siger hun.

Tid til at lave de sjove jobs

Som selvstændig nyder hun at have mange kasketter på, for eksempel når hun bliver hyret som hovedentreprenør.

– Jeg elsker de store projekter, hvor der er mange ”spillere” inden over, og hvor alt skal gå op i en højere enhed. Fx juleudsmykning af Torvet i Silkeborg. Der er vi 10 personer involveret i 14 dage. Jeg kan godt lide rollen som projektleder, fortæller hun.

– Jeg føler, at jeg har været bevidst om, hvad jeg ville som selvstændig. At det er det lange seje træk, hvor jeg ikke får for travlt med mange små jobs. Jeg vil ikke bare være rugbrødsmotor. Så har jeg ikke tid til at finde på nyt, og jeg vil også lave de sjove opgaver.

For Louise Ringgaard Jessen handler hendes succes som selvstændig ikke blot om koncepter, men også om hendes egen udvikling. Hun er bevidst om, at der er ting, der ikke er hendes spidskompetence, men hvor hun kan udfordre sig selv. For eksempel er hun med egne ord ekstremt introvert, men alle dekoratører tror, at hun er ekstrovert, da det er noget, hun har udfordret sig selv på. Det er personlig succes.