Tilbage

“Pernille er min Mr. Miyagi”

Frie Selvstændiges mentorordning er andet og meget mere end virksomhedsrådgivning, forklarer Sebastian Angelo, som er mentee hos mentor Pernille Plambeck. De fremhæver begge et særligt menneskeligt aspekt.

Frie Selvstændiges mentorordning er andet og meget mere end virksomhedsrådgivning, forklarer Sebastian Angelo, som er mentee hos mentor Pernille Plambeck. De fremhæver begge et særligt menneskeligt aspekt.


Luke Skywalker havde Yoda, Frodo havde Gandalf, Harry Potter havde Dumblemore, og Sebastian Angelo fra Vejle har Pernille Plambeck.

- Hvis jeg er Karate Kid, så er Pernille min Mr. Miyagi. Pernille kan godt være krævende, men det er altid til mit eget bedste, siger Sebastian Angelo med et smil.

Han er i gang med at sætte ord på den coaching, som han får som mentee hos Pernille Plambeck.

- Det er noget andet end virksomhedsrådgivning. Her er også et menneskeligt aspekt, fortæller Sebastian, og Pernille uddyber:
- Mennesket og forretningen hænger sammen for en iværksætter. Halter det på det personlige plan, halter forretningen.

Ny vinkel på forretningen

Sebastian har Angelo Studio, som producerer film og animation til Visuel Storytelling Marketing, mens Pernille Plambeck er stifter og facilitator af erhvervsnetværket 2PI LOCAL NETWORK. Det menneskelige aspekt i samtalerne handler dybest set om, hvordan Sebastian Angelo har det. Fx den usikkerhed, han kan føle som nyudsprungen selvstændig.

Det forretningsmæssige kan være både småt og stort. Alt lige fra logikken i navigationen på Angelo Studios hjemmeside over LinkedIn versus Facebook i markedsføring til fundamentale ting for forretningen.

- Vi har nogle overordnede temaer om at skabe netværk og opbygge kundernes tillid, siger Pernille Plambeck, der trods samtalernes karakter af, hvad der er vigtigt for Sebastian Angelo her og nu, bevarer overblikket i mentor/mentee-forløbet.

- Pernille har også introduceret mig for en potentiel samarbejdspartner. Det er en ny vinkel på min forretning, som jeg slet ikke havde tænkt på. Det kan jo nemt blive sådan lidt mig, mig, mig, når man starter som selvstændig, siger Sebastian Angelo.

Vil skabe udvikling

I starten af forløbet talte han og Pernille Plambeck sammen cirka hver anden uge via Zoom. Nu er det ad hoc, hvis Sebastian Angelo føler behov for det.

- Efterhånden, som jeg har fået gang i forretningen, er behovet blevet mindre. Men jeg ved, at jeg altid kan ringe til Pernille, og det giver tryghed. Jeg føler, at jeg ikke er alene – at vi er et team, siger Sebastian Angelo og fortsætter:

- Det er supergodt, at Frie Selvstændige har deres mentorordning. Faktisk var det en af årsagerne til, at jeg blev medlem. Det viser deres empati for iværksætterne.

Det er oplagt, hvad mentee’en får ud af mentorordningen. Men hvad med mentoren?

- For mig handler det om, at jeg elsker at se mennesker udvikle sig. Og så handler det også om, at jeg i dag ved, hvor meget gavn jeg kunne have haft af en mentor, da jeg selv blev selvstændig. Én, der havde fortalt mig nogle ting og rettet mig ind på min vej. Det vil jeg gerne give andre, forklarer Pernille Plambeck.

Har du brug for en mentor?

Hvis du ligesom Sebastian har brug for en mentor, så meld dig ind i Frie Selvstændige i dag. Prisen er KUN 119 kr. pr. måned, hvis du samtidig er medlem af A-kassen Frie. Ud over den gratis mentorordning tilbyder vi 1:1 sparring med vores virksomhedsrådgivere, gratis juridisk hjælp, gratis inkassoservice og en lang række andre medlemsfordele.