Tilbage

Sæt pris på dig selv - Få et positivt forhold til pris og selvværd

Det er hverken godt for dit selvværd eller din forretning, hvis ikke du er i stand til at skelne mellem pris og din egen værdi. Her får du nogle gode tips til at skille tingene ad.

Det er hverken godt for dit selvværd eller din forretning, hvis ikke du er i stand til at skelne mellem pris og din egen værdi. Her får du nogle gode tips til at skille tingene ad.


For mange selvstændige kan det være svært at skelne prisen på deres ydelse eller produkt fra deres eget værd. Af samme årsag kan det gøre ondt, når forretningen går skidt, eller kunderne ikke er villige til at betale det, du havde forventet.

Det fortæller Carina Brix, der er virksomhedsrådgiver hos Frie Selvstændige og i sit arbejde ofte møder folk, der har svært ved at skelne forretning og følelser.

- Men det er to forskellige ting. Dit produkt eller ydelse er ikke dig. Derfor skal du huske, at spørgsmålet ikke er, om du er for dyr. Det korrekte er, om dit produkt eller ydelse er for dyr, siger hun.

Få friske øjne på din forretning

Når det går skidt med ens forretning, kan mange nemt have en tendens til at spørge, hvad der er galt med dem selv, siden det går dårligt.

Men her er det igen vigtigt, at du har fokus på terminologien og adskiller forretningen fra dig selv.

Det er nemlig din forretning, den er gal med, ikke dig, forklarer Carina Brix. Men de to ting kan være svære selv at skille ad, hvorfor det især for enkeltmandsvirksomheder er godt at få friske øjne på udefra.

Eksempelvis fra en mentor eller andre, der kan give dig nogle gode forretningsmæssige råd. Det handler netop om at se på situationen objektivt, så du kan få råd og sparring til, hvordan du ændrer situationen.

Finder du i den proces ud af, at du skal sætte prisen ned, kan det godt gøre ondt. Men det er også skidt for din virksomhed, hvis du ikke er villig til at flytte dig.

- Her skal du huske, at der intet går af din værdi eller indsats, fordi priserne skal justeres. Det er et produkt eller ydelse, der går ned i pris, ikke dit værd. Og forhåbentligt går priserne også op på et tidspunkt, for priser ændrer sig hele tiden, slutter Carina Brix.

Har du brug for sparring til dine priser?

Har du brug for råd og sparring til, hvordan du bedst prisætter dit produkt eller ydelse, kan du kontakte Frie Selvstændiges virksomhedsrådgivere på 63 13 85 50.