– En ærlig og ufiltreret podcast fra Frie Selvstændige om livet som selvstændig. Her taler vi om de sårbare emner og udfordringer, de fleste selvstændige kan genkende i deres egen hverdag.

Podcast: Hånden på kogepladen

– En ærlig og ufiltreret podcast fra Frie Selvstændige om livet som selvstændig. Her taler vi om de sårbare emner og udfordringer, de fleste selvstændige kan genkende i deres egen hverdag.

Følg med på SpotifyFølg med på Apple Podcast

#1: Den svære balance – om work-life-balance som selvstændig

I denne episode tager vi en snak med Louise Holm, CEO ved Sales Styling, om det brandvarme emne, work-life-balance.

Det kan være svært at lægge mails, telefon og arbejdet fra sig, når børnene og den bedre halvdel bør få al din opmærksomhed.

Iværksætter og CEO Louise Holm fra Sales Styling taler med Jakob om, hvordan hun finder balancen mellem at være selvstændig og nærværende forælder – og om work-life-balance overhovedet er noget for selvstændige.

#2: Mod, sved og tårer – fra tømrermester til kaffebarejer

Her kan du møde Bo Machholm, tømrermester og indehaver af Bar'Kaffe i Allerød. Bo og Jakob taler om, hvad det kræver at starte ud som selvstændig.

Dyre lærepenge, personlige omkostninger og en urokkelig tro på drømmen.

Efter 25 år som tømrermester sprang Bo Machholm ud i at starte sin egen kaffebar. Det har krævet mod, sved og tårer at tage springet og starte en ny virksomhed op, men drømmen lever, og Bar'Kaffe er blevet meget mere end ”bare” en kaffebar.

Hør Jakob og Bo tale om, hvad det kræver at starte sin egen virksomhed – og hvordan man udvikler den.

#3: Fuck ups og fosterstillinger – om tvivl, fejl og læring

Jakob får i denne episode en snak med Pernille Plambeck, der er selvstændig coach og netværksfacilitator i 2PI Local Network.

Livet som selvstændig kan være fyldt med udfordringer. Fejl bliver begået, nogle større end andre, og tvivlen kan vise sit grimme ansigt, når du kigger dig selv i spejlet. Men hvordan håndterer du det?

Pernille Plambeck har om nogen kendskab til det, der rammer de fleste selvstændige før eller senere: Tvivl og fejl.

Hun taler med Jakob om, hvordan hun selv har håndteret en stor nedtur og tvivlen, der følger med, hvad hun har givet videre til andre i samme båd, hvorfor det er vigtigt at turde tale højt om sine fuck ups, og hvordan fejl kan give næring til, at du vokser som selvstændig og menneske.

#4: Bundlinje vs. frihed – hvornår er man en succes som selvstændig?

Dinna Iben Arbo, CEO og founder af Champagne for alle, og Jacob Elton, Partner i LinkedInsider, medvirker i denne episode, som handler om succes.

Tid, penge og kærlighed. Livet som selvstændig kræver, at du investerer i det, så du kan opnå dine mål i tilværelsen. 

Men hvornår er man en succes? Er det en garage fyldt med dyre biler, følelsen af frihed og tid til det, du brænder for eller noget helt tredje?

Det får Dinna og Jacob en snak om sammen med vores vært, Jakob.

#5: Livet som blæksprutte – en snak om at gøre det hele selv

I podcastens sidste episode kan du møde Benjamin Philip, CEO og founder af TeeShoppen, og Kathrine Bjerring Hansen, indehaver af frisørsalonerne Passion By Bjerring.

Har du også mange kasketter på som selvstændig? Så har du det som de fleste andre.

Du står måske både for bogføring, salg, markedsføring, kundeservice og meget mere, men hvordan hænger det sammen med din motivation for at være selvstændig? Din passion? Din ambition for dit liv og din forretning?

Jakob tager en snak med Benjamin og Kathrine om den klassiske udfordring som selvstændig: Skal du kunne det hele selv, og hvis ikke, hvad kan du så gøre, og hvilke overvejelser skal du have med?

Følg med på SpotifyFølg med på Apple Podcast

Det siger vores medlemmer

Lee fra Reevela havde brug for hjælp til at komme fra idé til forretning. Siden har han været igennem en stor udvikling, der har haft betydning for både ham selv og hans virksomhed.

Se youtube video

For Christina fra Rørvig Dessert betyder det meget, at hun kan få hjælp til alt det med kontrakter osv. og i stedet fokusere på det, hun er bedst til, nemlig at lave desserter og være kreativ.

Se youtube video

Simon fra LivePro har fået ro i maven og mere tid til det, han brænder for - nemlig live streaming. Det med kontrakter og juridiske tvister har han overladt til Frie Selvstændiges jurister.

Se youtube video