Selvstændig

A-kasse for selvstændige

  • Billig a-kasse – KUN 514,- pr. md.
  • 8 ud af 10 giver os 5 stjerner
  • Få 6 mdrs. gratis forening (Frie Selvstændige)
  • Mulighed for indtægtssikring 

Meld dig ind i a-kassen og få 6 mdrs. gratis forening
Frie hjælper selvstændige med alt fra økonomisk sikring og drift af virksomhed til juridisk hjælp. Kontakt os i dag og hør, hvordan du kan få a-kasse og lønsikring til selvstændige, juridisk hotline, rådgivning til virksomhedsudvikling, erhvervsøkonomi og meget mere.

Læs mere om, hvad du giver samtykke til her.

Bemærk venligst, at du ikke er meldt ind i Frie, før vi har talt med dig i telefonen og fået alle nødvendige oplysninger.


Netværk og netværksmøder for selvstændige og iværksættere

Uanset om dit primære fokus er forretningsudvikling, selvudvikling eller etablering af værdifulde relationer, så kan du få gavn af Frie Selvstændiges netværksmøder. Hør flere selvstændige fortælle om deres oplevelser med netværksmøderne.

Se youtube video


Hold dig opdateret under Events/netværk.

Dine medlemsfordele

Spar tusindvis af kroner

Regler og muligheder for dig, der er selvstændig

Stor ekspertviden inden for iværksætteri

Som selvstændig står du stærkt i alle situationer, hvis du er medlem af A-kassen Frie og Frie Selvstændige.

Driver du selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse, kan du blive medlem af A-kassen Frie og dermed være sikret økonomisk i tilfælde af ledighed. For at blive optaget som selvstændig i a-kassen, skal du opfylde visse kriterier, såsom at du skal være mellem 18 og 63 år, du skal selv være beskæftiget i virksomheden, og du skal opholde dig i Danmark.

Frie har en meget præcis definition af det at være selvstændig. Du er selvstændig, hvis hovedparten af din indkomst kommer fra din eller din ægtefællesvirksomhed.

Du er ligeledes selvstændig, hvis du har ansat arbejdskraft og er omfattet af en kollektiv overenskomst som arbejdsgiver.

Du kan læse meget mere under ”A-kassens definition på selvstændig”.

Er du allerede medlem af A-kassen Frie, og starter du selvstændig virksomhed op, behøves du ikke gøre andet end at oplyse os om dette. At du er selvstændig, kan have en betydning for din ret til dagpenge, hvis du skulle få brug for det, og når vi ved, at du er selvstændig erhvervsdrivende, har vi mulighed for at rådgive og hjælpe dig derefter.

Er du medlem af en anden a-kasse, og ønsker du at skifte til A-kassen Frie, kan du nemt gøre dette. Vi sørger for en nem og hurtig overflytning, og du er sikker på at beholde din anciennitet fra din tidligere a-kasse.

Frie Selvstændige

Tilbud og rabatter er guld værd for enhver iværksætter. Det er dog ofte den personlige sparring og vejledning, der virkelig kan få din virksomhed til at rykke.

Som medlem af Frie Selvstændige får du fri og ubegrænset adgang til vores virksomheds- og juridiske eksperter fra KUN 139 kr. pr. måned.

Lige nu får du de første 6 måneder gratis, hvis du melder dig ind i a-kassen.

Optjening af dagpengeret som selvstændig

Når du er selvstændig og medlem af en a-kasse, har du mulighed for at optjene dagpengeret. Det kan du blandt andet, hvis dit arbejde i virksomheden kan sidestilles med lønarbejde i mindst 30 timer pr. uge. Under ”Arbejde i væsentligt omfang” kan du læse mere om, hvornår du opfylder kravet til at optjene dagpenge.

Hvornår du som selvstændig kan modtage dagpenge, er der skrappe regler for. Som udgangspunkt skal din virksomhed være endeligt ophørt. Det gør den eksempelvis i tilfælde af, at du lukker eller sælger virksomheden, eller hvis den går konkurs.

Når du ophører med at drive selvstændig virksomhed, får du en karensperiode på 3 uger. Er din virksomhed gået konkurs, er karensperioden 1 uge. Hvilken sats du vil få udbetalt som ledig, kommer an på din virksomheds indtægt.

Andet du skal være opmærksom på, hvis du er selvstændig

Er du selvstændig erhvervsdrivende i et vist omfang, gælder der særlige regler for dig i forhold til:

Arbejder du derimod freelance eller er du honorarbetalt, gælder der helt andre regler i forhold til dagpenge.

Kontakt os

Er du interesseret i at vide mere om dine muligheder som medlem af A-kassen Frie og Frie Selvstændige, eller har du spørgsmål i forbindelse med din dagpengeret eller dit freelancearbejde, kan du kontakte os på 63 13 85 50.

Hjælpen er guld værd og giver ro i maven

Simon fra LivePro har fået ro i maven og mere tid til det, han brænder for - nemlig live streaming. Det med kontrakter og juridiske tvister har han overladt til Frie Selvstændiges jurister.

Se youtube video

Gør dine iværksætterdrømme til virkelighed

Lee fra Reevela havde brug for hjælp til at komme fra idé til forretning. Siden har han været igennem en stor udvikling, der har haft betydning for både ham selv og hans virksomhed.

Se youtube video