Selvstændig

Med os behøver du kun én kasket

  • Få ubegrænset rådgivning og 1:1 sparring
  • Hjælp til salg, marketing, jura, økonomi m.m.
  • Hjælp til aftaler og kontrakter fra egne jurister
  • Effektiv og professionel inkassoservice
  • Rabat på forsikring, bank m.m.

Gør det, du er bedst til. Vi hjælper med resten

For Christina fra Rørvig Dessert betyder det meget, at hun kan få hjælp til alt det med kontrakter osv. og i stedet kan fokusere på det, hun er bedst til, nemlig at lave desserter og være kreativ.

Se youtube video

Bliv medlem af Frie Selvstændige

Prøv os GRATIS i 3 mdr. – helt uforpligtende

Få hjælp til salg, marketing, jura, økonomi og meget mere. Som medlem af Frie Selvstændige får du rådgivning og 1:1 sparring af professionelle rådgivere. Vi står klar til at hjælpe dig med at skabe succes i din forretning.

Jeg accepterer, at Frie kontakter mig med henblik på medlemskab af Frie Selvstændige og andre relaterede medlemskaber. Læs mere om, hvad du giver samtykke til her.

Regler og muligheder for dig, der er selvstændig

Stor ekspertviden inden for iværksætteri

Som selvstændig står du stærkt i alle situationer, hvis du er medlem af A-kassen Frie og Frie Selvstændige.

Driver du selvstændig virksomhed som din hovedbeskæftigelse, kan du blive medlem af A-kassen Frie og dermed være sikret økonomisk i tilfælde af ledighed. For at blive optaget som selvstændig i a-kassen, skal du opfylde visse kriterier, såsom at du skal være mellem 18 og 63 år, du skal selv være beskæftiget i virksomheden, og du skal opholde dig i Danmark.

Frie har en meget præcis definition af det at være selvstændig. Du er selvstændig, hvis hovedparten af din indkomst kommer fra din eller din ægtefællesvirksomhed.

Du er ligeledes selvstændig, hvis du har ansat arbejdskraft og er omfattet af en kollektiv overenskomst som arbejdsgiver.

Du kan læse meget mere under ”A-kassens definition på selvstændig”.

Er du allerede medlem af A-kassen Frie, og starter du selvstændig virksomhed op, behøves du ikke gøre andet end at oplyse os om dette. At du er selvstændig, kan have en betydning for din ret til dagpenge, hvis du skulle få brug for det, og når vi ved, at du er selvstændig erhvervsdrivende, har vi mulighed for at rådgive og hjælpe dig derefter.

Er du medlem af en anden a-kasse, og ønsker du at skifte til A-kassen Frie, kan du nemt gøre dette. Vi sørger for en nem og hurtig overflytning, og du er sikker på at beholde din anciennitet fra din tidligere a-kasse.

Frie Selvstændige

Tilbud og rabatter er guld værd for enhver iværksætter. Det er dog ofte den personlige sparring og vejledning, der virkelig kan få din virksomhed til at rykke.

Som medlem af Frie Selvstændige får du fri og ubegrænset adgang til vores virksomheds- og juridiske eksperter fra KUN 95 kr. pr. måned.

Lige nu får du de første 3 måneder gratis UDEN binding, hvis du melder dig ind senest 31. december 2021!

Optjening af dagpengeret som selvstændig

Når du er selvstændig og medlem af en a-kasse, har du mulighed for at optjene dagpengeret. Det kan du blandt andet, hvis dit arbejde i virksomheden kan sidestilles med lønarbejde i mindst 30 timer pr. uge. Under ”Arbejde i væsentligt omfang” kan du læse mere om, hvornår du opfylder kravet til at optjene dagpenge.

Hvornår du som selvstændig kan modtage dagpenge, er der skrappe regler for. Som udgangspunkt skal din virksomhed være endeligt ophørt. Det gør den eksempelvis i tilfælde af, at du lukker eller sælger virksomheden, eller hvis den går konkurs.

Når du ophører med at drive selvstændig virksomhed, får du en karensperiode på 3 uger. Er din virksomhed gået konkurs, er karensperioden 1 uge. Hvilken sats du vil få udbetalt som ledig, kommer an på din virksomheds indtægt.

Andet du skal være opmærksom på, hvis du er selvstændig

Er du selvstændig erhvervsdrivende i et vist omfang, gælder der særlige regler for dig i forhold til:

Arbejder du derimod freelance eller er du honorarbetalt, gælder der helt andre regler i forhold til dagpenge.

Kontakt os

Er du interesseret i at vide mere om dine muligheder som medlem af A-kassen Frie og Frie Selvstændige, eller har du spørgsmål i forbindelse med din dagpengeret eller dit freelancearbejde, kan du kontakte os på 63 13 85 50.