kan blive gratis medlem af fagforeningen Frie. Er du i gang med en videregående uddannelse eller en erhvervsuddannelse, kan du også få gratis a-kasse.

Studerende ...

kan blive gratis medlem af fagforeningen Frie. Er du i gang med en videregående uddannelse eller en erhvervsuddannelse, kan du også få gratis a-kasse.

Find svar og få hjælp

Informationer til unge i job og under uddannelse

Du er studerende

Er du under uddannelse, eller arbejder du ved siden af dit studie/skole, har vi samlet lidt tips, tricks og relevante to-do’s, så du er sikret bedst muligt.

Uanset hvad du ønsker at arbejde med, er det altid vigtigt at bakke dine drømme og mål op med en relevant uddannelse. At vælge den uddannelse, der passer til dig, kan være en svær beslutning. Du skal blandt andet finde ud af, om det er dine interesser eller kommende løn, der motiverer dig.

Når du har valgt dit drømmestudie, skal du altid sørge for at være forberedt til dine timer og klar til eksamen. Men en eksamenssituation kan være grænseoverskridende for mange, så derfor har vi samlet en to-do liste over en række ting, du bør gøre op til en eksamen for at blive bedre forberedt samt slippe af med din eksamensangst.

Bliv gratis medlem under din uddannelse

Allerede under din uddannelse er det en rigtig god ide at blive meldt ind i en fagforening og a-kasse. Dermed er du sikret juridisk og økonomisk fra den dag, du bliver færdiguddannet og måske ikke lige har et job ved hånden. Melder du dig ind for sent, kan det have en negativ konsekvens for din dagpengeret, når du bliver færdig med din uddannelse.

Du kan blive gratis medlem af fagforeningen, når du er i gang med en gymnasial eller videregående uddannelse.

For at blive gratis medlem af a-kassen, skal du være i gang med en videregående uddannelse og opfylde visse betingelser.

Kombiner din uddannelse med et studiejob

Er du under uddannelse, kan det være en god ide for dig at have et studiejob. Du får mulighed for at supplere din SU med en lønindtægt samtidig med, at du får erfaring. Dit studiejob kan også være et springbræt videre i din karriere, når du er færdiguddannet.

Når du er færdiguddannet, har du mulighed for at fortsætte i dit studiejob. Er du medlem af a-kassen, og opfylder du i øvrigt reglerne for at modtage dagpenge, kan du få supplerende dagpenge i op til 30 uger.

Er du ved at være færdig med din uddannelse, og ved du, at du inden for 1 måned starter i job, kan du tegne en af Fries lønsikringsprodukter. Gør du det, er du sikret en højere sats end dagpengesatsen i tilfælde af ledighed.

Kontakt Frie

Har du spørgsmål i forbindelse med dit fritidsjob eller studiejob, er du velkommen til at kontakte os på 63 13 85 50. Vi sidder også klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for at komme af med din eksamensangst eller har behov for rådgivning i forbindelse med din dagpengeret.

Find svar

Hvad kan vi hjælpe dig med?